Dus je hebt besloten om een pelletkachel te kopen. Waar moet je in één op zoek zijn? Zijn ze een duurzame verwarmingsoptie? Hebben ze veel onderhoud nodig? Of zijn ze gewoon te duur? Lees verder om erachter te komen. Hier zijn drie redenen om een pelletkachel te kopen:

Pelletkachels zijn een duurzame verwarmingsoptie

Een pelletkachel is een geweldig alternatief voor fossiele brandstoffen. Deze kachels verbranden houtpellets, die goedkoper zijn dan steenkool of aardgas. Een gemiddelde kachel gebruikt om de 24 uur 40 kilo pellets, hoewel dit aantal zal variëren, afhankelijk van de efficiëntie en instelling van uw huizen. Pellets zijn relatief goedkoop en kosten gemiddeld ongeveer €5,- per zak in het hele land. Deze kachels zijn een uitstekend alternatief voor fossiele brandstoffen en de kosten van pellets zijn minder dan de helft van die van elektrisch of propaan. In 1973 begonnen verwarmingsbedrijven biomassa -kachels te gebruiken als een goedkoper alternatief voor fossiele brandstoffen. Pas recent zijn pelletkachels wijdverspreide geworden.

Pelletkachels gebruiken afvalhout en gecomprimeerde zaagsel als brandstof. Ze zijn ongelooflijk duurzaam en voorkomen de verwijdering van afvalhout naar stortplaatsen. Deze kachels produceren ook CO2 -neutrale emissies en produceren CO2 -niveaus vergelijkbaar met die gevonden op bosvloeren. Bovendien stoten pelletkachels vrijwel geen creosoot uit, wat helpt het risico op schoorsteenbranden te verminderen. Deze voordelen maken pelletkachels een uitstekende keuze voor milieubewuste huishoudens.

Een van de voordelen van pelletkachels is dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Je hoeft alleen maar de hopper te laden en kachel schoon te maken. Pelletkachels zijn bijna net zo energiezuinig als fossiele brandstoffen. Het energie -inhoud van een pelletkachel wordt gemeten in kilowatts (kw).

Houtpellets hebben een lage emissies en weinig as, waardoor ze een perfecte keuze voor het huis zijn. Omdat houten pellets dicht en weinig water en as zijn, kunnen ze een hoog percentage van hun energie omzetten in hete lucht. Pelletkachels produceren ook minder CO2 dan andere methoden voor vast verbranding. Houtpellets kunnen de uitstoot met 1,5 ton verminderen door ze te verbranden in plaats van olie.

In tegenstelling tot andere traditionele vormen van verwarming, zijn pelletkachels handiger en efficiënter dan andere verwarmingsopties. Een pelletkachel is een alternatief voor conventionele olie-, gas- en houtketels. Een pelletkachel vereist echter dat elektriciteit wordt uitgevoerd. Elektriciteit is noodzakelijk voor het automatische ontstekingssysteem, pelletvoer, ventilatie en elektronische bedieningselementen. Hierdoor wilt u een back -upsysteem voor uw fornuis hebben.

pelletkachels zijn stil

Als u op zoek bent naar een rustige kachel, beschouwd als een pelletkachel. Terwijl een standaard houtkachel absoluut geen ruis produceert, hebben pelletkachels helemaal iets geluid. Enkele pelletkachel modellen hebben een glasoppervlak, maar dit type materiaal zal ruis niet zoveel elimineren als een standaardbehuizing. Met dit ontwerp kan minder geluid ontsnappen uit de kamer rond de pelletkachel. Bovendien zijn de meeste pelletkachels stil, dus je zult weinig moeite hebben om er een te vinden.

Een pelletkachel kan luidruchtig zijn als er veel deeltjes zijn die de luchtstroom verstoppen. Dit heeft waarschijnlijk invloed op de warmtewisselaar, die schone lucht verwarmt voordat u deze naar de kamer overbrengt. Een pelletkachel met een verstopte warmtewisselaar zal een zoemende geluid maken, vergelijkbaar met een huishoudelijke vacuüm. de ventilatoren zullen ook ruis genereren, maar dit is normaal.

Een pelletkachels ruis kan variëren afhankelijk van het vermogensniveau. U kunt het vermogensniveau instellen om te passen bij de kamertemperatuur in de kamer. U kunt een kachel kiezen met een breed vermogensbereik, zolang u niet meer dan 8 kW nodig hebt. Als u in een zeer koud gebied woont, kan een fornuis met een lager vermogensniveau efficiënter zijn. Als u een huis hebt met lage isolatie, is een pelletkachel met 8 kW vermogen voldoende. Een pelletkachel met een breder vermogensbereik zorgt ervoor dat de temperatuur correct is gereguleerd.

Een andere manier om pelletkachels stiller te maken, is door de kachels regelmatig schoon te maken. Hoewel pelletkachels over het algemeen erg stil zijn, kunnen ze na een tijdje lawaai maken. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen voor deze kwestie. Sommige huiseigenaren kunnen de binnenkant van hun fornuis gemakkelijk reinigen om elk geluid van het fornuis te verwijderen. Als dit het geluidsprobleem niet oplost, kunnen ze altijd een professional bellen om het probleem op te lossen.

Een andere manier om ervoor te zorgen dat een pelletkachel zo stil mogelijk is door het gebruik ervan te beperken. De meeste van deze kachels hebben een langere brander, waardoor de pellets langzaam in de brandpot kunnen vallen. De uitlaatgassen van de pellets worden afgevoerd door de uitlaatpijp, die naar buiten kan worden ontlucht. en daar er bijna geen afvalstoffen zijn maakt dit hen een zeer milieuvriendelijk verwarmingssysteem. Afgezien van het uiterst efficiënt, zijn pelletkachels ook relatief goedkoop, zodat ze in elk huis kunnen worden gebruikt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *