Kruiden zijn een uitstekende natuurlijke manier om je humeur te verbeteren. Misschien wilt u kamille of St. Johns wort proberen. Misschien wilt u ook Valeriaan en saffraan overwegen. Welk kruid u ook kiest, er zijn veel voordelen te krijgen. Hieronder staan hieronder enkele van de meest populaire kruiden die je humeur kunnen verbeteren. Lees verder voor meer informatie. Hier zijn de top vijf kruiden voor stemmingsverbetering.

Sint-janskruid

Een van de meest voorkomende mythen rond de wort van St. Johns is dat het depressie zal genezen. Dit is gewoon niet waar en het zal geen enkele toestand genezen, zelfs geen bipolaire stoornis. Hoewel dit kruid nuttig kan zijn voor een aantal aandoeningen, kan het ernstige bijwerkingen veroorzaken, waaronder maagklachten, slapeloosheid en jeuk. Bovendien kan het interfereren met bepaalde medicijnen, waaronder antidepressiva. Bovendien kan het gevaarlijke niveaus van serotonine veroorzaken, dat bekend staat als het serotoninesyndroom.

Studies hebben aangetoond dat St. Johns wort effectief is voor het behandelen van milde tot matige depressie. Het kan echter ook andere voordelen hebben. Studies hebben aangetoond dat dit kruid ook aandoeningen kan behandelen die verband houden met depressie, waaronder angst, vermoeidheid en verlies van eetlust. Het kan ook helpen bij het behandelen van andere aandoeningen, zoals ADHD, premenstrueel syndroom en sociale fobie. Verder onderzoek is echter nodig om te bevestigen dat St. Johns Wort meer kan behandelen dan depressie.

Valeriaan

Er wordt aangenomen dat de wortel van de plantenvaleriaan helpt om uw humeur te beheersen. Dit kruid bevat vluchtige olie, bekend als velarenzuur, die het zenuwstelsel kalmeren. Oude culturen zijn al lang bekend over de voordelen van Valeriaan, waaronder Hippocrates en Galen. Het werd ook gebruikt om slapeloosheid te behandelen en de bloeddruk te verlagen. Maar weet je precies hoe Valeriaan werkt? Lees verder voor meer informatie over deze plant en hoe deze u kan helpen.

Het is belangrijk op te merken dat valeriaanwortel kan interfereren met medicijnen zoals melatonine, antidepressiva en slaap hulpmiddelen. Bovendien moet u het niet nemen als u last heeft van leverziekte of antidepressiva neemt. Je moet ook nooit Valeriaan samen met anti angst medicijnen innemen, zoals benzodiazepines of een slaappil. Hoewel het voor velen effectief is, wordt het niet aanbevolen om het te gebruiken met andere medicijnen of supplementen.

Saffraan

Ayurveda benadrukt het belang van evenwicht en kijkt het lichaam als geheel uit, en onevenwichtigheden kunnen onze stemming beïnvloeden. Adaptogenen, zoals Rhodiola, kunnen helpen stress en angst te verminderen door het lichaam te herstellen naar zijn homeostase. Ze kunnen ook lethargische mensen energie geven door hun cortisolniveaus te beteugelen. Acupunctuur en oliën kunnen je humeur verbeteren, evenals de kwaliteit doorbrengen met familie en vrienden.

Afgezien van adaptogenen, zijn kruiden ook geweldig voor het verlichten van stress. Sommigen van hen kunnen de stemming en slaap verbeteren en worden op grote schaal voorgeschreven in Duitsland. Er is echter enig bewijs waarover kruiden het meest positieve effect hebben. Als u op zoek bent naar een natuurlijke manier om stress te behandelen, kan een holistische voedingsdeskundige u mogelijk helpen. Kruidensupplementen kunnen u helpen zich beter te voelen tijdens het slapen en zich beter te concentreren, en kunnen ook angst en depressie verminderen.

Kamille

Hoewel veel mensen geloven dat kamille je kan helpen in slaap te vallen, is onderzoek naar de slaapbevorderende effecten beperkt. In klinische studies hielp kamille echter 10 van 12 cardiovasculaire patiënten in slaap te vallen. Het kruid kan ook een nuttig hulpmiddel zijn om angst te verminderen, en wat onderzoek suggereert dat kamille vergelijkbare effecten kan hebben. Andere onderzoekers speculeren dat kamille kan binden aan de benzodiazepinereceptoren in de hersenen om mensen te helpen rustiger te voelen.

Naast het kalmerende effect is kamille ook nuttig voor veel gastro -intestinale problemen. Het is vooral effectief in het wegnemen van gas en het kalmeren van de maagspieren. Het bevat STW5 -extracten die de zuuroutput verminderen, mucinesecretie bevorderen en leukotrienen verminderen. Hoewel meer onderzoek nodig is, heeft kamille verschillende potentiële toepassingen bij het behandelen van gastro -intestinale aandoeningen.

Damiaans

Kruiden hebben veel voordelen, waaronder het reguleren van de stemming en het verbeteren van de bloedcirculatie. Verschillende kruiden hebben ook medicinale eigenschappen, en sommige hebben een positieve invloed op slaap, huid textuur en bloedcirculatie. Hoewel er gemengd bewijs is over de effectiviteit van deze kruiden, kunnen ze nog steeds nuttig zijn voor het behandelen van emotionele problemen en stemmingswisselingen. St. Johns wort is bijvoorbeeld een veel gebruikt kruid in Duitsland voor stemmingsstoornissen, maar het bewijs is nog steeds gemengd. Passiebloem, een gemeenschappelijke kruidenremedie voor stemmingsstoornissen, kan gunstig zijn voor nervositeit en ADHD.

Het kruid Rhodiola, ook bekend als Schisandra, is een krachtig adaptogeen dat stress vermindert en de mentale prestaties verbetert. Adaptogenen brengen het lichaam terug naar homeostase en ze verminderen de niveaus van cortisol in het bloed. Schisandra reguleert ook serotonine- en adrenalineveranderingen veroorzaakt door stress. Het bestrijdt ook bijniervermoeidheid. Lees de volgende informatie voor meer informatie over kruiden en hoe ze uw gezondheid en stemming kunnen verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *